Kerana dirimu amat berharga

Sunday, February 24, 2013

Lawatan ke Jengka

إذا دعي أحدكم إلى وليمة فليأتها
Maksudnya : "Apabila salah seorang diantara kamu diundang untuk menghadiri walimah (perkahwinan), maka hendaklah dia datang menghadirinya." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

Kelmarin seperti yang dirancang kemi ke Bandar Pusat Jengka menghadiri kenduri kahwin rakan sekerja. Sampai di majlis kenduri pengantin baru nak makan. Sempat juga bertemu rakan2 lain dan ramai juga student yang hadir. Buat pengantin, semoga bertambah keimanan dan kekal bahagia selamanya.

Balik ikut jalan lama dari Jengka ke Maran dan terus ke Kuantan - free dan dapat melihat suasana keliling. Datang paginya melalui LPT keluar di Chenor - RM12.30.Sebelum sampai di Maran, ternampak ada kawasan orang berkelah, maka singgah sebentar di Sg Yeh. Budak berdua ni excited nampak air, akhirnya masuk juga. Babah pulak tak bawak apa2 persalinan, tapi basah juga sekerat seluar. Tengah syok main air tiba2 hujan. Terpaksa lah naik...Sampai di Maran singgah solat di Masjid Maran. Berkurun dah tak singgah ke sini. Betapa lama tak ikut jalan lama. Setiap kali ke KL mesti ikut LPT sebab ikut kata mam besar. Saya rasa jalan lama lebih seronok, cuma kadang2 kalau banyak lori maka perjalanan jadi lembab sikit. Dan di jalan lama kita boleh praktis skill memotong, lebih alert dan mungkin kurang mengantuk.الحمد لله

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails