Kerana dirimu amat berharga

Friday, January 16, 2009

Look at me now!

Hello Everybody! Saya dah besar. Umur saya dah 19 bulan dah. Hari-hari saya kacau mama ngan babah, "tjom! tjom!", ajak saya untuk bermain. Kalau mama ngan babah tak bangun saya pun cry.... uuuuuu! Pagi-pagi saya bangun cari "mamaaa! babaaah!". Kalau depa ada, saya pun tersengih hahaha. Lepas tu saya cakap, "tutuuu!", maknanya saya nak susu. Kadang-kadang tengah malam pun saya mintak 'tutu' jugak. Selalunya babah la yang bangun buat susu tengah malam sebab dia tido tepi bakul susu.



Tengok ni mama belikan saya t-shirt tulis apa...Ye ke muka saya macam babah? babah said,"err, tang rambut tu babah tak tau hang ikut sapa. Hmm, sapa ha?" Ini lah meja study saya, dengan harapan saya rajin baca buku jadi pandai. Tengok buku-buku saya kat belakang tu, hehe. Tapi yang ada atas meja tu biasanya steering kereta racing pemberian uncle salim. Besh woo bawak keta laju2!

Saya suka main laptop mama, sebab babah tak kasi main laptop dia, kedekut! Dia kata," hang dok tekan2 tu satgi hang pi padam file thesis babah macamana?! tak bleh tak bleh! Pi main mama punya laptop". Saya suka tengok 'omes', klip video "Thomas & Friends" tuu, yang keretapi kaler biru tuu...



Ini pulak saya berangan jadi koboi. Tapi tak dapat kuda, kambing pun jadi lah! Yeehaa!! Seb baik mama belikan kambing ni, boleh jugak saya dok henjut2. Tersengiih aje! Babah kata tak boleh pegi toys-r-us selalu dah sebab saya dah pandai nak main toys. Mama pulak asik nak beli toy aje, saya suka la! Babah ni leceh la... Babah kata,"leceh tak leceh, setengah rumah penoh dengan benda hang ja. Isok nak balik malaysia barang hang saja dah setengah kapai!".

Tapi saya good boy, buku pun saya suka. "bu boy!", saya kata kat diri saya sendiri.

Saya jugak pandai buat bunyi binatang; tiger, lion, cat, dog, sheep ngan bird. Semalam saya buat satu bunyi lagi, "pooon", bunyi kentut! babah la ni ajaq!









Saya macam babah, suka mamam benda manis. Tapi babah selalu kontrol, dia selalu 'dilute' kasi cair minuman saya. Tak besh la babah ni. Saya sekarang suka makan aiskrim. Saya selalu mintak kat mama, "akin, akin," sambil menunjuk kat peti ais. Hmmm, sejuk! Babah pun selalu tumpang sekaki suruh mama buatkan ais krim untuk dia sekali. Saya biasanya makan aiskrim time petang2, kat balkoni. Saya paksa babah duduk tepi saya sambil menikmati suasana petang. "Down! down!" marah saya kat babah suruh 'sit down' sebelah saya sebab babah dah abis makan dia nak masuk dalam tengok cerita 'How I Met Your Mother.'







Bila malam menjelma, saya selalunya tido lena sebab dah penat main waktu siang. Tapi kalau saya terlebih main atau ter'over' waktu tido, mama kata saya mengigau. Tiba-tiba saya akan bercakap dengan mata tertutup, kadang2 tergelak, hahaha! Babah suka usik, dia akan tanya bunyi binatang kat saya, dan saya pun buat la sambil mata tertutup rapat. Ting-ting adalah kawan rapat saya, tu yang dalam molot tu...









Saya tido ngan mama ngan babah, kat tengah. Babah dah bukak katil saya sebab menyemak je katanya, saya buat tempat minum susu aje. Sapa2 ndak mintak la kat babah, ada kat dalam stor dia. Saya nak aje tido sorang, tapi mama yang nak tido ngan saya kat sebelah. Babah suruh tidokan saya dalam 'cot', dia angkat balik saya letak tepi dia. Skang ni sian dia sebab babah banyak peluk saya lebih banyak daripada dia. Saya bukan apa, suka tido atas tangan babah lagi dari mama, 'empuk', hehe... sebab babah 'gumuk'!
Posted by Picasa

3 comments:

  1. Hahahahahha comelnya!!!!!! Wish I could write the same about cik Hanny, tp x cukup cerita daaa... maklumla, 2-3minggu skali baru cukup korum Mummy-Daddy-Hanny. Tu pon 2 hari je...huhuhuuuu

    ReplyDelete
  2. jauh di mata dekat di hati... takpe. hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails